CityAir – proiect finalist în competiția 5G Online Challenge

Ieri, 24 noiembrie 2020, a avut loc finala competiției „5G Online Challenge” organizată de Orange România. Proiectul CityAir inițiat de Asociația Română pentru Smart City a fost inclus pe lista finaliștilor competiției „5G Orange Challenge”. 

CityAir, platformă ce asigură prin intermediul unei rețele de senzori monitorizarea calității aerului în timp real în școli și își propune emiterea de recomandări de politici publice, va primi susținere din partea Orange prin activități punctuale.

În cadrul evenimentului, au fost anunțate cele opt echipe finaliste care vor intra în programul de accelerare Orange Fab și vor primi susținere în implementarea proiectelor, dar și acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, precum și în laboratoarele 5G Orange, pentru teste extinse. De asemenea, câștigătorii vor putea începe colaborări pe termen lung cu Orange inclusiv prin implicarea în proiectele de cercetare Horizon 2020 și Horizon Europe.

“Încurajăm dezvoltarea de produse în domenii precum securitate ciberneticămobilitateretailsmart citymediaentertainmentsănătate sau educație digitală. Prin 5G Online Challenge venim în întâmpinarea inovatorilor în tehnologiile 5G și IoT, alături de care vrem să construim o colaborare pe termen lung, inclusiv prin participarea alături de Orange România în proiectele de cercetare Horizon 2020 și Horizon Europe.”

Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager Orange România.