CityAir – proiect finalist în competiția 5G Online Challenge

Autor:

Categorie:

Ieri, 24 noiembrie 2020, a avut loc finala competiției „5G Online Challenge” organizată de Orange România. Proiectul CityAir inițiat de Asociația Română pentru Smart City a fost inclus pe lista finaliștilor competiției „5G Orange Challenge”. 

CityAir, platformă ce asigură prin intermediul unei rețele de senzori monitorizarea calității aerului în timp real în școli și își propune emiterea de recomandări de politici publice, va primi susținere din partea Orange prin activități punctuale.

În cadrul evenimentului, au fost anunțate cele opt echipe finaliste care vor intra în programul de accelerare Orange Fab și vor primi susținere în implementarea proiectelor, dar și acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, precum și în laboratoarele 5G Orange, pentru teste extinse. De asemenea, câștigătorii vor putea începe colaborări pe termen lung cu Orange inclusiv prin implicarea în proiectele de cercetare Horizon 2020 și Horizon Europe.

“Încurajăm dezvoltarea de produse în domenii precum securitate ciberneticămobilitateretailsmart citymediaentertainmentsănătate sau educație digitală. Prin 5G Online Challenge venim în întâmpinarea inovatorilor în tehnologiile 5G și IoT, alături de care vrem să construim o colaborare pe termen lung, inclusiv prin participarea alături de Orange România în proiectele de cercetare Horizon 2020 și Horizon Europe.”

Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager Orange România.

dezvoltă subiectul

articole asemănătoare

Poluarea este corelată cu rate mai mari de mortalitate COVID-19

Raport UN despre influența poluării asupra răspândirii virusului SARS-CoV-2

Raport al Agenției Europene de Mediu

Un nou raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) arată că aproape toți europenii sunt încă afectați de poluarea aerului, care provoacă decesul prematur a 417.000 de persoane pe întreg continentul. Se estimează că 417.000 de decese premature înregistrate în 2018 au fost legate de poluarea cu particule în cele 41 de țări europene.

De ce este importantă calitatea aerului în școli?

Există dovezi că expunerea în mediul interior la alergeni precum acarieni sau mucegaiuri poate declanșa simptome de astm la copii.

Studiu de caz India

În noiembrie 2019, școlile din New Delhi, capitala Indiei, au fost închise timp de două zile. Motiv? O creștere extremă a nivelului de poluare...