De ce Aer Curat în școli?

Autor:

Categorie:

În august 2020, institutul de cercetare pentru medicină ecologică din Düsseldorf a prezentat o cercetare la congresul internațional al Societății europene de respirație. Cercetarea a inclus 915 copii din regiunile München și Wesel din Germania. A fost testată capacitatea copiilor de a respira la vârsta de 6, 10 și 15 ani, abordând direct factorii de poluare. La fel ca alte câteva studii de mai înainte, a fost evidențiat că dezvoltarea pulmonară pentru copiii mici este direct legată de expunerea la poluare.

PROBLEMA

Deși la prima vedere poluarea aerului nu este neapărat vizibilă și avem tendința de a crede că aerul este curat, să nu uităm efectele acesteia – poluarea este chiar acum aici. Poluarea aerului (atât în aer liber cât și în interiorul caselor noastre) provoacă aproximativ 7 milioane de decese în fiecare an. Ne afectează sănătatea prin expunerea pe termen lung și provoacă schimbări climatice pe termen scurt, amenințând viața generațiilor viitoare.

De asemenea, pentru că școala este obligatorie. Este, de asemenea, spațiul în care copiii noștri vor petrece cel puțin 6 până la 8 ore pe zi. Deci, bunăstarea lor ar trebui să fie o preocupare majoră pentru autorități, inclusiv conducerea școlii, primăria, inspectoratul școlilor, Ministerul Educației și toți ceilalți factori de decizie, precum și pentru părinții și profesorii lor.

Și pentru că școlile sunt situate în mod obișnuit în zone populate și astfel poluate, unde traficul este intens, ceea ce, desigur, duce la o poluare și mai mare. Deoarece copiii din școli au dreptul să beneficieze de decizii responsabile și bine informate. Pentru că elevii ar trebui să poată respira aer curat.

dezvoltă subiectul

articole asemănătoare

Obiective și implicare

Poluarea aerului ne afectează pe aproape toți. Doar 1 din 10 persoane respiră aer sigur în conformitate cu orientările OMS. Înțelegerea problemelor și a...