City Air reprezintă un proiect comunitar dezvoltat și implementat de Asociația Română pentru Smart City cu ajutorul partenerilor de tehnologie de la Claritech, Inoesy și TNT Computers.

Cine se poate implica în City Air: Companii, cercetători, universități, autorități publice, Agenția pentru Mediu, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, alte părți interesate relevante – ONG-uri, Societatea Civilă, etc. TU. Tu ești forța acestui program!

Despre Asociația Română pentru Smart City găsiți mai multe informații aici

Echipa City Air

Eduard Dumitrașcu

Președinte Asociația Română pentru Smart City

Cu o vastă experiență în domeniul privat și public, Eduard Dumitrașcu a adăugat în portofoliul său cunoștințele dobândite în funcții publice precum cea de consilier județean, consilier în cadrul Parlamentului României și Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. În calitate de președinte al ARSC, Eduard Dumitrașcu este unul dintre cei mai activi susținători ai inovării în sfera comunităților inteligente. Acesta militează pentru crearea unei relații puternice și benefice între mediul privat și cel public, fiind parte a unor proiecte ample, cu impact național și rezonanță internațională.

Gabriel Tomescu

CEO
BMF Grup

Cu un background antreprenorial și studii de inginere tehnica la Universitatea Politehnică București, licențiat si în managementul afacerilor, cariera sa este strâns legată de dezvoltarea BMF Grup. Este membru al Consiliului de Administrație al BMF GRUP și Vicepreședinte din 2011. În 2017 a fost numit CEO al BMF GRUP. Membru fondator și președinte al Academiei pentru Property and Facility Management, instituție care are ca obiectiv principal dezvoltarea resurselor umane in domeniul domeniul proprietății și al managementului facilitatililor. Cu implicare activa in lupta împotriva schimbărilor climatice, si reducerea a amprentei de dioxid de carbon prin implementarea unui management performant al utilităților si a consumurilor de solututii din cadrul facilitaților deservite.

Cristian Croitor,

Managing Director
Claritech

Cu o experiență de 25 de ani în domeniul telecomunicațiilor, Cristian Croitor a urmat traseul antreprenorial prin înființarea companiei Claritech în 2007. Inițial specializată în livrarea de proiecte la cheie pentru rețele de telecomunicații, compania și-a extins ulterior aria de servicii integrate prin monitorizarea de la distanță a infrastructurii critice și monitorizarea calității aerului, susținând importanța colectării și analizei datelor în procesele decizionale și operaționale. Claritech se implică activ în proiecte pentru implementarea de tehnologii noi pentru sisteme sustenabile și eficiente, pentru un mediu mai curat și pentru construirea unei societăți bazate pe avans tehnologic.

Ovidiu Tudose

CEO Inoesy

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii in Fizica atmosferei (Meteorologie si monitorizare calitate aer), Ovidiu-Gelu Tudose este si antreprenor si CEO al INOESY SRL (companie privata ce ofera solutii pentru monitorizarea continuă a orașelor sau a unor suprafețe din cadrul acestora (locuri de joaca copii, parcuri/locuri de promenade, scoli/gradinite, spitale/dispensare) de tip “SMART” din punct de vedere al monitorizării calității aerului sau a parametrilor meteorologici de interes public.

Tudor Gorcia

CEO TNT Computers

Tudor vine de asemenea din zona antreprenorială, fiind fondatorul companiei sibiene TNT Computers – un concern care reunește în prezent 5 companii axate pe tehnologie, IT și inovație. Cu un portofoliu complex de servicii, produse și cu o înclinație asupra domeniului SMART CITY și SMART VILLAGE, întreaga echipă formată susține modernizarea României și dezvoltarea comunităților. Datorită parteneriatului cu prietenii de la ARSC, Tudor a ales implicarea în proiectul CityAir deoarece crede în ecosistemele inteligente, joint ventures și în importanța tehnologiilor ecologice pentru un mediu verde, sustenabil și curat în România. Prin abordarea proiectului CityAir alături de ceilalți membri, TNT Computers își dorește să contribuie la îmbunătățirea sustenabilității, fiind în interesul tuturor să implementăm tehnologii și proiecte pentru un mediu verde și ecologic. CityAir este un proiect despre oameni și mediu!

Teodora Iacob

Președinte Nature Talks

Teodora Iacob este jurnalist. Timp de 4 ani, a fost reporter la televiziunea de știri Digi24. În această perioadă, s-a ocupat în special de reportaje legate de mediu și administrație locală. De asemenea, a
realizat mai multe campanii dedicate problemelor legate de mediu, precum poluare sau gestionarea deșeurilor. În septembrie 2020, a fondat Asociația Nature Talks, al cărei scop principal este educația de mediu în România. În februarie 2021 a lansat ”Școala de mediu Cantus Mundi”, un serial online realizat alături de Programul Național Cantus Mundi. Fiecare episod prezintă într-o manieră simplă, cu ajutorul graficelor și al experimentelor, fenomene legate de mediu.

Cristian Dragu

CEO Dewatering & Silent Piling

Cristian Dragu vine din zona antreprenorială, este managing partner al companiei Dewatering & Silent Piling, companie de proiectare și execuție în construcții, specializată în lucrări de infrastructură precum pasaje subterane, poduri, rețele edilitare – în special tehnologii de instalare fără săpatură deschisă (trenchless), lucrări hidrotehnice portuare și de regularizare; co-fondator și partener în Casa din Viitor, specializată în proiectarea și instalarea sistemelor de automatizare și gestiune energetică a clădirilor; co-fondator și partener în Trend Informatica, companie IT cu proiecte de cartografare a rețelelor edilitare (GIS), reducerea amprentei CO2 prin inventarierea inteligentă a sistemelor de încălzire/răcire din clădiri (SAFETAG).