Pentru noi!

City Air se bazează pe implicarea tuturor membrilor comunității!

Inițiativa City Air aparține Asociației Române pentru Smart City și este susținută de numeroși parteneri educaționali, instituționali precum și reprezentanți ai mediului privat.
Informații despre partenerii și prietenii asociației puteți găsi mai jos.
Asociația Română pentru Smart City este principala autoritate a Industriei Smart City din România care reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei, dar și peste 260 de parteneri naționali și internaționali. Scopul nostru este de a dezvolta comunitățile creativ-inteligente din România, iar pentru a face acest lucru ne concentrăm activitatea asupra pilonilor și a ecosistemului Smart City.

City Air

analizăm date

interpretăm

experții recomandă

echipa proiectului

CityAir

Eduard Dumitrașcu

Președinte ARSC

Cu o vastă experiență în domeniul privat și public, Eduard Dumitrașcu a adăugat în portofoliul său cunoștințele dobândite în funcții publice precum cea de consilier județean, consilier în cadrul Parlamentului României și Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. El este, de asemenea, fondatorul mai multor companii concept, inclusiv Smart App și al business conceptului Bucharest Business Breakfast. În calitate de președinte al ARSC, Eduard Dumitrașcu este unul dintre cei mai activi susținători ai inovării în sfera comunităților inteligente. Acesta militează pentru crearea unei relații puternice și benefice între mediul privat și cel public, fiind parte a unor proiecte ample, cu impact național și rezonanță internațională.

Teodora Iacob

Președinte Nature Talks

Teodora Iacob este jurnalist. Timp de 4 ani, a fost reporter la televiziunea de știri Digi24. În această perioadă, s-a ocupat în special de reportaje legate de mediu și administrație locală. De asemenea, a realizat mai multe campanii dedicate problemelor legate de mediu, precum poluare sau gestionarea deșeurilor. În septembrie 2020, a fondat Asociația Nature Talks, al cărei scop principal este educația de mediu în România. În februarie 2021 a lansat ”Școala de mediu Cantus Mundi”, un serial online realizat alături de Programul Național Cantus Mundi. Fiecare episod prezintă într-o manieră simplă, cu ajutorul graficelor și al experimentelor, fenomene legate de mediu.

Ovidiu Tudose

CEO Inoesy

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii in Fizica atmosferei (Meteorologie si monitorizare calitate aer), Ovidiu-Gelu Tudose este si antreprenor si CEO al INOESY SRL (companie privata ce ofera solutii pentru monitorizarea continuă a orașelor sau a unor suprafețe din cadrul acestora (locuri de joaca copii, parcuri/locuri de promenade, scoli/gradinite, spitale/dispensare) de tip “SMART” din punct de vedere al monitorizării calității aerului sau a parametrilor meteorologici de interes public.

Cristian Dragu

CEO Dewatering & Silent Piling

Cristian Dragu vine din zona antreprenorială, este managing partner al companiei Dewatering & Silent Piling, companie de proiectare și execuție în construcții, specializată în lucrări de infrastructură precum pasaje subterane, poduri, rețele edilitare – în special tehnologii de instalare fără săpatură deschisă (trenchless), lucrări hidrotehnice portuare și de regularizare; co-fondator și partener în Casa din Viitor, specializată în proiectarea și instalarea sistemelor de automatizare și gestiune energetică a clădirilor; co-fondator și partener în Trend Informatica, companie IT cu proiecte de cartografare a rețelelor edilitare (GIS), reducerea amprentei CO2 prin inventarierea inteligentă a sistemelor de încălzire/răcire din clădiri (SAFETAG). Este pasionat de dezvoltarea proiectelor cu impact pozitiv asupra comunităților, lucru care este transpus în activitatea sa, ca factor primordial în decizia de a intra sau nu într-un proiect.

partenerii programului