Obiective și implicare

Poluarea aerului ne afectează pe aproape toți. Doar 1 din 10 persoane respiră aer sigur în conformitate cu orientările OMS. Înțelegerea problemelor și a impactului poluării aerului este primul pas în păstrarea siguranței aerului și a generării de soluții.

Poluarea aerului cauzează 1 din 9 decese în întreaga lume.
Orașele din întreaga lume lucrează pentru a ne proteja sănătatea. Este nevoie de implicarea noastră.

City Air este despre noi. Despre Oameni și Orașe. Ne privește pe toți!

Cine se poate implica: Companii, cercetători, universități, autorități publice, Agenția pentru Mediu, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, alte părți interesate relevante – ONG-uri, Societatea Civilă, etc. TU. Tu ești forța acestui program!

Deoarece componentele nu sunt unice și există o mare varietate de senzori care furnizează informațiile necesare, mai multe companii pot furniza componente tehnice – mai ales senzori. Cea mai importantă etapă este însă citirea și înțelegerea datelor de către centrele de cercetare și experți în domeniu, urmată de crearea unui set de recomandări care să aducă modificări concrete în comunitate.

De fapt, cel mai important aspect al acestui program îl reprezintă puterea de a genera politici publice locale și centrale bazate pe argumente științifice.