Poluarea este corelată cu rate mai mari de mortalitate COVID-19

Autor:

Categorie:

Importanța calității aerului în comunitățile și școlile noastre este evidențiat și într-un raport al Națiunilor Unite1 realizat în vara acestui an.

Mai multe studii științifice noi sugerează că o calitate slabă a aerului este corelată cu rate mai mari de mortalitate COVID-19. De exemplu, o creștere mică a particulelor fine a fost asociată cu o creștere de 8% și, până la 21,4%, a ratei mortalității în SUA și, respectiv, în Țările de Jos.

Sursa: https://www.pnas.org/content/early/2020/07/23/2006853117/tab-figures-data?versioned=true

Noi dovezi indică, de asemenea, impactul asupra femeilor însărcinate și al nou-născuților, precum și al mortalității materne, în special în rândul populațiilor care se confruntă deja cu stres socio-economic din cauza marginalizării.


În timp ce poluarea și emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut brusc în timpul pandemiei, când țările și-au oprit economiile pentru a limita răspândirea virusului, se așteaptă ca aceste ”câștiguri” de mediu să fie temporare dacă economiile se redeschid fără politici care să prevină poluarea aerului și să promoveze decarbonizarea.

Surse prezentate în raport:

  • https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/sg_policy_brief_covid_urban_world_july_2020.pdf
  • UN-Women, COVID-19 and Ensuring Safe Cities and Safe Public Spaces for Women and Girls, 2020, p. 6
  • Wu and others, “Exposure to air pollution and COVID-19 mortality in the United States: A nationwide cross-sectional study”, medRxiv
  • 2020.04.05.20054502; and Cole and others, “Air Pollution Exposure and COVID-19”, IZA DP No. 13367, available at http://ftp.iza.org/dp13367.pdf
  • Christopher Flavelle, “Climate Change Tied to Pregnancy Risks, Affecting Black Mothers Most”, New York Times, 18 June 2020, available at https://www.nytimes.com/2020/06/18/climate/climate-change-pregnancy-study.html

dezvoltă subiectul

articole asemănătoare

CityAir – proiect finalist în competiția 5G Online Challenge

Proiectul CityAir inițiat de Asociația Română pentru Smart City a fost inclus pe lista finaliștilor competiției „5G Orange Challenge”.

Raport al Agenției Europene de Mediu

Un nou raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) arată că aproape toți europenii sunt încă afectați de poluarea aerului, care provoacă decesul prematur a 417.000 de persoane pe întreg continentul. Se estimează că 417.000 de decese premature înregistrate în 2018 au fost legate de poluarea cu particule în cele 41 de țări europene.

De ce este importantă calitatea aerului în școli?

Există dovezi că expunerea în mediul interior la alergeni precum acarieni sau mucegaiuri poate declanșa simptome de astm la copii.

Studiu de caz India

În noiembrie 2019, școlile din New Delhi, capitala Indiei, au fost închise timp de două zile. Motiv? O creștere extremă a nivelului de poluare...